Tamagoyaki (卵焼き)
Tamagoyaki je typ Japonské omelety. Tradičním způsobem přípravy je postupné rolování
smaženého vejce. Snazší variantou je příprava v mikrovlnné troubě, která je popsána na této stránce.
Seznam surovin (1 kus):
Vejce (1ks)
Shirodashi (1 lžíce)
- eshop:
500g
Voda (1 lžíce)
Nástroje:
Tamagoyaki forma
- eshop:
odkaz
Příprava:
Do formy rozklepneme jedno vejce.
Přidáme další ingredience (Shirodashi, vodu), a promícháme.
Ohřejeme v mikrovlnné troubě - 40 sekund / 600 wattů.
Opět důkladně promícháme - je třeba rozmíchat část vejce, která se uvařila.
Opět ohřejeme v mikrovlnné troubě - 50 sekund / 600 wattů.
Uvařené vejce stlačíme víkem formy, a zajistíme jej. Necháme stát cca 1 - 2 minuty.
Dobrou chuť. ^_^