tamagoyaki
Tamagoyaki (卵焼き)


Tamagoyaki je typ Japonské omelety. Tradičním způsobem přípravy je postupné rolování smaženého vejce. Snazší variantou je příprava v mikrovlnné troubě, která je popsána na této stránce.

Seznam surovin (1 kus):

Vejce (1ks)
Shirodashi (1 lžíce) - eshop: 500g
Voda (1 lžíce)

Nástroje:

Tamagoyaki forma - eshop: odkaz

Příprava:

Do formy rozklepneme jedno vejce.



Přidáme další ingredience (Shirodashi, vodu), a promícháme.



Ohřejeme v mikrovlnné troubě - 40 sekund / 600 wattů.



Opět důkladně promícháme - je třeba rozmíchat část vejce, která se uvařila.



Opět ohřejeme v mikrovlnné troubě - 50 sekund / 600 wattů.



Uvařené vejce stlačíme víkem formy, a zajistíme jej. Necháme stát cca 1 - 2 minuty.



Dobrou chuť. ^_^